Τα Βατερά


Τα Βατερά είναι μια αναπτυσόμενη τουριστικά περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη παραλία (περίπου 8 Km) που είναι η μεγαλύτερη του νησιού και μια απ'τις μεγαλύτερες της Ελλάδας και καθαρότερες της Μεσογείου. Η παραλία που βραβεύεται εδώ και αρκετά χρόνια με γαλάζια σημαία αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών, Ελλήνων και ξένων, την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα Βατερά είναι απ'τα λίγα τουριστικά μέρη στην Ελλάδα που ακόμα μπορείς να απολάυσεις ήσυχες διακοπές. Ιδανικό μέρος για ξεκούραση, ηλιοθεραπεία αλλά και διασκέδαση. Εδώ μπορείς να βρεις ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι, ψητοπωλεία, πιτσαρίες και γενικά μπορείς να ικανοποιήσεις πάντα την όρεξή σου. Δε λείπουν βέβαια οι καφετέριες, τα beach bar αλλά και τα κλαμπάκια για τη νυχτερινή διασκέδαση.


               

Μένοντας στα Βατερά έχετε τη δυνατότητα :

  • Να απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά του πελάγους που δεν τα ταράζουν τα μελτέμια του καλοκαιριού.

  • Να παίξετε στην απλόχωρη αμμουδιά ή να ξαποστάσετε χωρίς να ενοχλείτε ή σας ενοχλεί κάποιος.

  • Να επιλέξετε τις άκρες της παραλίας για να κάνετε το μπάνιο σας μόνοι με την παρέα σας.

  • Να διασκεδάσετε με καλή μουσική, ποτό και χορό στα μπαράκια και τα κλαμπ της παραλίας.

  • Να περπατήσετε ή να τρέξετε το πρωί ή το δειλινό στην άσφαλτο του παραλιακού δρόμου ή να χωθείτε στους χωματόδρομους για να θαυμάσετε από κοντά τη χλωρίδα του ελιώνα.

  • Να επισκεφθείτε (περπατώντας ή με αυτοκίνητο) τον «Παλιόπυργο», παλιό γατελούζικο πύργο, το Αχιλοπήγαδο, το ιερό του Διονύσου στον Άγιο Φωκά, το εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο της Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα και προπαντός τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας με τα απολιθώματα των μαστόδοντων, την τεράστια χελώνα και πλήθος άλλων εκθεμάτων.

  • Να ξεκουραστείτε στον Πλάτανο της Βρίσας απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή το ουζάκι σας με τα εκλεκτά μεζεδάκια της κας Στέλλας.

  • Λίγο πιο μακριά, στον Πολιχνίτο, μπορείτε να πάρετε το ζεστό σας μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, να πιείτε τον πρωινό καφέ σας στο γραφικό λιμανάκι της Σκάλας με τα πολλά ψαράδικα, όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαλέξετε μόνοι σας τα ολόφρεσκα θαλασσινά του Κόλπου και τη «βασίλισσα» σαρδέλα του.

  • Ιδιαίτερα τα βράδια, εκτός από τα Βατερά, τον Άγιο Φωκά και τη Βρίσα, μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε πόσο πολύ «τραβιέται» το μυτιληνιό ουζάκι με τα θαλασσινά μεζεδάκια στις ταβερνούλες της Νυφίδας, της Σκάλας Πολιχνίτου, του Σκαμνιουδιού, της παραλίας των Βασιλικών και της Αχλαδερής.

  • Και φυσικά μπορείτε να εκδράμετε σε διάφορους προορισμούς σ’ ολόκληρο το πανέμορφο νησί μας.
Για ένα να είστε σίγουροι: Τα Βατερά μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας για διακοπές χαλάρωσης ή διασκέδασης, παιχνιδιού και εντατικής γυμναστικής ή φυσιολατρικής υγιεινής άσκησης, ηρεμίας ή έντασης, ξεκούρασης ή εξουθενωτικής …υπερκόπωσης.
Και όλα αυτά γιατί στα Βατερά κάθε καλοκαίρι φιλοξενούμε χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν δεκάδες καταστήματα, εκατοντάδες κρεβάτια αλλά όλα αυτά δεν φαίνονται γιατί τα Βατερά είναι ατέλειωτα. Γι αυτό τα Βατερά είναι μοναδικά.

Μάθετε περισσότερα για τα Βατερά

Copyright © 2018 Σάββα Χριστίνα                                                                      Διαφημιστείτε στο vatera.gr