Η τοποθεσία


Δείτε εδώ πώς θα μας βρείτε

Τα δωμάτιά μας βρίσκονται πάνω στον κεντρικό λόφο, ύψους 20 περίπου μέτρων, που δεσπόζει της παραλίας των Βατερών. Από τις βεράντες των δωματίων μας βλέπεις το μεγαλύτερο κομμάτι του οικισμού και της παραλίας. Αριστερά η ματιά σου ξεκινάει από το γραφικό ακρωτήρι του Αγίου Φωκά με το ομώνυμο εκκλησάκι, τα λείψανα παλιότερων ναών, το όμορφο λιμανάκι, τη ψαροταβέρνα και τις μικρές αμμουδερές αγκάλες.


               

Πλησιάζοντας η ματιά σου συναντά τις εκβολές του Αλμυροπόταμου με πολλά υδρόβια πουλιά αλλά και τις καταδεχτικές χελώνες του. Από κει ξεκινάει η υπέροχη παραλία, που όμοια της δεν υπάρχει όχι μόνο στο νησί αλλά χωρίς υπερβολή και στη Ελλάδα. Οχτώ χιλιόμετρα, αν αντέχεις, θα «περπατήσει» η ματιά σου για να φτάσει στην ανατολική άκρη της, όπου κοντά στο «Κομένο Ράχτο» η ερημική παραλία σε μετατρέπει αν θέλεις σε ένα μικρό Ροβινσώνα.

Σ’ ολόκληρο το μήκος της παραλίας αυτής στέκουν άγρυπνοι φύλακες, απ’ τα καλοκαιρινά μελτέμια, οι πευκόφυτοι λόφοι, τους οποίους μπορείς να απολαύσεις ακόμα και απ’ το κρεβάτι σου.

Σε ένα λεπτό με το αυτοκίνητο και σε 5 λεπτά με τα πόδια μπορείς να βρεθείς στο κύμα απολαμβάνοντας το μπάνιο σου, τον καφέ, το ποτό, ή το ουζάκι σου.


               

Από το χώρο μας μπορείτε να:
  • Επιλέξετε την ηρεμία και την ησυχία που προσφέρει η φύση ή (σε 1 λεπτό) τη βαθμιδωτή (καφέ, μπαρ, ουζερί, ταβέρνα, κλαμπ) κοινωνική συναναστροφή.

  • απολαύσετε τις φεγγαρόλουστες βραδιές τα ασημένια παιχνιδίσματα των ακτίνων στη θάλασσα.

  • παρακολουθήσετε τις ασέληνες νύχτες τα λαμπιόνια των ψαρόβαρκων που διασχίζουν το πέλαγος ψάχνοντας την καλύτερη θέση για τις καλαμαρίδες ή τα τρεμουλιαστά φωτάκια των αεροπλάνων που ασταμάτητα διασχίζουν τον ουρανό από και προς τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.

               
  • αισθανθείτε τη φρεσκάδα και τη δροσιά που στάλαξαν στο νυχτερινό αεράκι τα γειτονικά σου πευκοδάση.

  • Νοιώσετε τη γοητεία της τραμπάλας, που ισορροπείς πάνω της. Ένα βήμα προς τα δω: η φύση, η ηρεμία, η ησυχία, η νύχτα , ο ουρανός, το αεράκι, τα πεύκα. Ένα βήμα προς τα κει: Ο κόσμος, η θάλασσα, τα παιχνίδια, η διασκέδαση, το ποτό, ο χορός, ο κόσμος.Copyright © 2018 Σάββα Χριστίνα                                                                      Διαφημιστείτε στο vatera.gr